Foto: Fleur Wiersma

Op zaterdag 15 oktober begint de Lourdesnovene. In de kerk staat vooraan weer Maria  in de grot en Bernadette ervoor met daarbij het watervalletje en de bron. 

Maria van Lourdes heeft ook opgeroepen tot bekering en boete doen. Die uitnodiging mogen we ook in deze Lourdesweek bijzonder ter harte nemen. Er is elke dag biechtgelegenheid. Op woensdagavond 19 oktober is er gelegenheid om het sacrament van de zieken te ontvangen tijdens de H. Mis. We doen dan een uitgebreide schuldbelijdenis om zo helemaal open te worden voor de genade en de liefde van God.

Open middag op zaterdag 22 oktober

Op zaterdag 22 oktober komt priester Koos Smits een lezing geven over genezing met als titel “De dokter geneest en God helpt of God geneest en de dokter helpt”. Koos Smits is zelf genezen van lymfeklierkanker. De lezing begint rond 15.00 uur en wordt voorafgegaan door gezamenljke lofzang.

De kinderen

Aparte aandacht is er voor kinderen op 16 oktober in de kindernevendienst en tijdens de processie. Ook bij het slot op 23 oktober mogen de kinderen voorop lopen en een roos neerleggen bij Maria.

Slotzegen en handoplegging

Op die zondag 23 oktober geven we na de zegen gelegenheid aan iedere parochiaan om de handoplegging te ontvangen voor een diepere vervulling van de Heilige Geest en om genezing van innerlijke blokkades.

Rozenkrans

Natuurlijk bidden we ook de rozenkrans vóór elke H.Mis. Ons gebed gaat uit naar de kerk van deze tijd en is ook gericht op de intenties die u wilt aanreiken. Die zijn van harte welkom. 

Aan het slot van de H. Mis lopen we in processie de kerk rond en zingen we het Lourdeslied.

Programma Lourdesweek

Za 15 okt.         19.00 uur – Opening vd novene

Zo 16 okt.         10.00 uur – Kindernevendienst

Ma 17 okt.        19.00 uur 

Di  18 okt.         19.00 uur

Wo 19 okt.        19.00 uur – Ziekenzalving

Do  20 okt.        19.00 uur

Vr   21 okt.        19.00 uur

Za  22 okt.        19.00 uur – Handoplegging 

Zo  23 okt.        10.00 uur – Handoplegging en slot van de novene