Jezus, de Zoon van God, kwam naar de mensen en werd de zoon van een timmerman, Jozef, een eenvoudige arbeider. Jezus was gehoorzaam aan hem en leerde van hem het timmermansvak. Door Jezus werd het werk geheiligd en werd St. Jozef de patroonheilige van de arbeiders, dat op 1 mei wordt gevierd. St. Jozef werkt nog steeds, dat blijkt uit het volgende wonder.

Vakkundige timmerlieden werkten aan een mooie kapel voor de zusters in het klooster in Santa Fe in Mexico. Op verzoek van de bisschop werd het naar het model van St. Chapelle te Parijs gebouwd naar een ontwerp van een beroemde architect.

Na vijf jaar was de kapel klaar. De kapel was prachtig en ook de galerij erboven. Toen ontdekte men dat er iets vergeten was: er was geen trap! Vele timmerlieden werd om advies gevraagd maar niemand vond een oplossing: een gewone trap zou teveel ruimte innemen in de kleine kapel, en een ladder was te gevaarlijk. Wat nu? De zusters waren teleurgesteld, maar met groot geloof baden zij een novene tot St. Jozef. Op de laatste dag van de novene werd er aangebeld.

Een grijze man, met een ezel en een gereedschapskist bood aan om te helpen bij het bouwen van een trap. De man ging aan het werk, met alleen een zaag, een winkelhaak en een hamer, en hij gebruikte bakken water om het hout te weken. Toen het werk klaar was, was de man onvindbaar. Het gebruikte hout was van een onbekende soort. De trap was een wonder van timmermanskunst. Hij liep geheel rond, 33 treden, zonder spijkers in elkaar gezet.

Ieder was vol verwondering en dankte St. Jozef voor zijn bijzondere hulp en zijn grote vakmanschap.