TeensGetTogether 31 maart 2019

Dé dag om tieners uit het bisdom te ontmoeten
Op zondag 31 maart is de Teens get Together tienerdag. Een dag vol spellen, creativiteit, sportiviteit en natuurlijk de ultieme dag om medegelovige tieners te leren kennen en ontmoeten. Een dag om te ervaren ik ben niet de enige katholieke tiener. Een dag waar de katholieke tiener van nu bij wil zijn.
Dit jaar doen we dat rondom het thema inVisible. Je kunt God niet zien en toch is Hij altijd bij je, of kun je God misschien toch wel zien? Ontdek het op 31 maart!

invisible

De Teens get Together vindt plaats in Nieuwe Niedorp en wordt georganiseerd door de tienergroepen The Tigers of God en Youth0251. Tieners van de verschillende tienergroepen uit het bisdom komen deze dag samen om lol te maken en te groeien in geloof. De organisatie vraagt aan iedere parochie per tiener een kleine financiële bijdrage te leveren, zodat de kosten van de dag gedekt kunnen worden en de tieners gratis naar deze fantastische dag kunnen. Programmaonderdelen als graffiti maken, een workshop bucket drumming en natuurlijk het vieren van de Heilige Mis maken de dag tot iets geweldigs. Nodig jouw tieners daarom uit en moedig ze aan om te komen!

U kunt zich aanmelden bij pastoor Niesten; dan betaalt de parochie de kosten van die dag; voor u is het dan gratis. Aanmelden kan ook door de naam van de tiener en parochie te mailen naar teensgettogether2019@outlook.com
Let op vol is vol!
Flyers liggen ook achter in de kerk

Wat: Teens get together 2019
Wie: 12-18 jaar
Waar: Seminarie Redemptoris Mater, Nieuwe Niedorp
Hoe laat: 11:00-18:30


UITNODIGING AVOND VAN DE MARTELAREN

Kom en bid mee voor de vervolgde christenen: 22 maart in Zwolle, 5 april in Maastricht en 12 april in Amsterdam

Iedere Goede Vrijdag bidt paus Franciscus de kruisweg bij het Colosseum in Rome, symbool van de eerste martelaren. In de aanloop naar Pasen bidden wij tijdens de Avond van de Martelaren ook in 2019 met hem mee voor deze getuigen van ons geloof:

• Op 22 maart in Zwolle Basiliek van Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming 
• Op 5 april in Maastricht Basiliek van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee 
• Op 12 april te Amsterdam St. Nicolaasbasiliek

De avond begint steeds om 18.30 uur met een Eucharistieviering, gevolgd door een kruisweg met getuigenissen en muziek tot ongeveer 21 uur. Dit jaar horen we onder meer het verhaal van Blessing (23), een Nigeriaanse studente die haar moeder en zus verloor toen Fulani herders tijdens het avondmaal plots hun huis binnenvielen.

De getuigenissen – uit Nigeria, maar ook uit Syrië, Indonesië en Kenia – laten zien dat het ook vandaag de dag niet vanzelfsprekend is om in vrijheid in Christus te geloven. Gebed voor de martelaren, hun nabestaanden én hun vervolgers is daarom essentieel. Komt u ook? Aanmelden is niet verplicht, maar gezien het verwachte aantal mensen (ook van buiten de parochie) wel gewenst.

Voor meer info en inschrijven zie de website van Kerk in Nood