organiseert Verkoop van truitjes, mutsen, sjaals etc.
voor maaltijden voor kinderen in Ethiopie

Breien voor het goede doel is ontstaan in het jaar 2008. De toen in Castricum zeer betrokken priester Kaleab Masresha, afkomstig uit Ethiopië, heeft in samenwerking met MOV Castricum stichting Mambo Poa en stichting RKVV DEM, het doel gesteld jonge Ethiopiërs in staat te stellen een eigen toekomst op te bouwen. De stichting levert een bijdrage aan de ontwikkeling van arme kinderen en gehandicapten uit de sloppenwijken van Addis Abbeba, door stimulering van ontwikkeling en gezondheidszorg. Er zijn al veel projecten gestart bijv.: een nieuw sanitair gebouw in Biruh Tesfa, micro kredieten om bijv. een klein naaiatelier te starten of een klein winkeltje.
Omdat de kinderen vaak zonder maaltijd naar school gaan worden er nu dagelijks 2 maaltijden bereid door lokale moeders voor de kinderen op school.
Twee parochianen van de St Jozef kerk te Velsen- Noord vonden dit een mooi doel en zijn met anderen een handwerkgroepje gestart. De opbrengst van hun werkstukken gaat geheel naar dit doel. Er worden onder andere maaltijden, schoolboeken en een kleine ondersteuning voor de ouders mee gefinancierd. Voor 1 euro per dag kan 1 kind 2 maaltijden krijgen en met een gevulde maag aan de lessen deelnemen. De maaltijden worden bereidt door moeders aldaar.