16 oktober t/m 24 oktober

De Lourdesgrot

Het is al een lange traditie dat we in de Apostelkerk in de oktobermaand, Rozenkransmaand, de Lourdesnovene houden. De Mariagrot zal weer worden opgesteld met het beeld van Maria, onze Lieve Vrouw van Lourdes en ervoor het beeld van de H. Bernadette. Het watervalletje en de rotspartijen roepen ook het beeld op van de levende Heer Jezus Christus die gezegd heeft ‘ik ben het levende water’ en wie op mij bouwt, bouwt op de rots. 

Maria van Lourdes heeft ook opgeroepen tot bekering en boete doen. Die uitnodiging mogen we ook in deze Lourdesweek bijzonder ter harte nemen. Er is ook elke dag biechtgelegenheid. Op woensdagavond 20 oktober is er gelegenheid om het sacrament van de zieken te ontvangen tijdens de H. Mis. We doen dan een uitgebreide schuldbelijdenis om zo helemaal open te worden voor de genade en de liefde van God.

Op zaterdag 23 oktober is er een dag van genezing georganiseerd door het Talitakumiteam o.l.v. pastoor Niesten.

Aparte aandacht is er voor kinderen op 17 oktober in de kijndernevendienst en tijdens de processie. Ook bij het slot op 24 oktober mogen de kinderen voorop lopen.

Op die zondag 24 oktober geven we na de zegen gelegenheid aan iedere parochiaan om de handoplegging te ontvangen voor een diepere vervulling van de Heilige Geest en om genezing van innerlijke blokkades.

Natuurlijk bidden we ook de rozenkrans vóór elke H.Mis. Ons gebed gaat uit naar de kerk van deze tijd en is ook gericht op de intenties die u wilt aanreiken. Die zijn van harte welkom.

Wij bidden en zingen om Maria te eren en haar te vragen om kracht en steun om ons leven in te richten in het voetspoor van Jezus. 

Oktober is van oudsher de rozenkransmaand. Maria staat in deze maand centraal. 

Op zaterdag 7 oktober vieren we het feest van Maria van de Rozenkrans. Dit feest is ingesteld  na de overwinning van de zeeslag bij Lepanto in 1571. De Turken werden dankzij het bidden van de rozenkrans verslagen door de christenen, zodat de islam geen voet aan de grond in Europa kon krijgen.

Slag bij Lepanto, 1571

Programma :

Zaterdag 16 oktober en maandag t/m zaterdag 23 oktober
18.40 uur rozenkransgebed
19.00 uur H. Mis

NB: 
op woensdag  20 oktober is er tijdens de H. Mis ziekenzalving
op donderdag 21 oktober is er vanaf ’s morgens 8 uur Eucharistische aanbidding

zondag 17 en 24 oktober
09.40 uur rozenkransgebed
10.00 uur H. Mis